Szabadon választott...
|
|
Erika | Dátum: Hétfő, 2012-07-16, 18:55 | Üzenet # 81 |
Hatodéves
Csoport: Barátok
Üzenetek: 374
Állapot: Offline
| Erős vagyok, és nem nyalogatom a monitort! Erős vagyok, és nem nyalogatom a monitort! Ez a mai mantrám!
Azt hiszem, mindnyájunk élete jobb lenne, ha mindig ott lenne egy könyv mindegyikünk hátizsákjában.
|
|
| |
aena | Dátum: Hétfő, 2012-07-16, 18:58 | Üzenet # 82 |
Harmadéves
Üzenetek: 81
| igen ? nekem is lett pár mantrám a mai kedvenc és legrövidebb a hm...
"Vannak pillanatok, amikor az élet bizonyos embereket elválaszt egymástól azért, hogy megértsék, milyen sokat jelentettek egymásnak."
|
|
| |
Erika | Dátum: Hétfő, 2012-07-16, 19:00 | Üzenet # 83 |
Hatodéves
| Nekem is szoktak lenni ilyen napjaim, amikor egy dolgot ismételgetek!
Azt hiszem, mindnyájunk élete jobb lenne, ha mindig ott lenne egy könyv mindegyikünk hátizsákjában.
|
|
| |
aena | Dátum: Hétfő, 2012-07-16, 19:04 | Üzenet # 84 |
Harmadéves
| hm hát igen "na már megint a hm..." bocsi :DDD
"Vannak pillanatok, amikor az élet bizonyos embereket elválaszt egymástól azért, hogy megértsék, milyen sokat jelentettek egymásnak."
|
|
| |
KristineHolt | Dátum: Hétfő, 2012-07-16, 19:04 | Üzenet # 85 |
Főinspektor
Csoport: Adminisztrátorok
Üzenetek: 507
| nekem ma a jutott mantrának.. de tetszik, lehet h megtartom egy időre...
"Az ihlet, a lusta írók kifogása"
"Nem voltam szar ember - még ha szarokat írtam is..." by: Két arc: Bűnösök imája
|
|
| |
Erika | Dátum: Hétfő, 2012-07-16, 19:07 | Üzenet # 86 |
Hatodéves
| Én most a "fáj a fejem"nél tartok!
|
|
| |
evelyn | Dátum: Hétfő, 2012-07-16, 19:16 | Üzenet # 87 |
Hatodéves
Csoport: Moderátorok
Üzenetek: 493
| Én tegnap óta tartok ott Erika Aena drága köszike a receptet A pizzásat is kérhetnénk? Hétvégén tudom már mit fogok sütni
“Barát az, aki akkor is velünk tart, amikor az egész világ ellenünk fordul.” (Alban Goodier)
Az üzenetet módosította: evelyn - Hétfő, 2012-07-16, 19:17 |
|
| |
Erika | Dátum: Hétfő, 2012-07-16, 19:18 | Üzenet # 88 |
Hatodéves
| Majd holnapra kialszom, remélem!
|
|
| |
aena | Dátum: Hétfő, 2012-07-16, 19:19 | Üzenet # 89 |
Harmadéves
| igen kapjátok de csak képpel együtt teszem fel !!
|
|
| |
Erika | Dátum: Hétfő, 2012-07-16, 19:29 | Üzenet # 90 |
Hatodéves
| Kris, meg tudnál nekem csinálni egy izékét, hogy berakhassam aláírásnak? Elküldöm privibe!
|
|
| |
KristineHolt | Dátum: Hétfő, 2012-07-16, 19:29 | Üzenet # 91 |
Főinspektor
| Küldd Erika!!
"Nem voltam szar ember - még ha szarokat írtam is..." by: Két arc: Bűnösök imája
|
|
| |
Erika | Dátum: Hétfő, 2012-07-16, 19:30 | Üzenet # 92 |
Hatodéves
| Ment!
|
|
| |
aena | Dátum: Hétfő, 2012-07-16, 19:32 | Üzenet # 93 |
Harmadéves
| Tészta:
•5,5 dl tej •1 mk. cukor •5 dkg élesztő •2 ek. olívaolaj •1 kg liszt •1 púpos tk. só -4 főre pizza krém vagy aki kiakarja keverni:•1 fej hagyma •pici olaj •1 ü. sűrített paradicsom •só •1 mk. cukor •oregano 1.Az élesztőt 2dl langyos, cukros tejben felfuttatom. 2.Egy tálban összekeverem a lisztet és a sót. 3.Miután az élesztőm szépen felfutott, hozzáadom a 2 evőkanál olívaolajat, elkeverem, majd a liszthez öntöm és gyúrni kezdem. A maradék 3,5 dl tejet fokozatosan (0,5 dl-ként) adagolom a tésztához, így könnyebben dagaszthatóvá válik. Amikor a tésztám már elválik a táltól, akkor tisztára mosott, szárazra törölt konyhai munkapulton még legalább 10 percig dagasztom. A további masszírozást, egyre több hólyagocskával hálálja meg, amitől még levegősebb, puha tésztát kapok. 4.Szobahőmérsékleten, letakarva 1 órát kelesztem. 5.Addig elkészítem a paradicsommártást: pici olajon apróra vágott hagymát pirítok, majd hozzáadom a sűrített paradicsomot, a fűszereket és összeforralom. 6.A tésztát vékonyra nyújtom, megkenem paradicsommártással, csíkokra vágom és egyenként feltekerem. 7.Vajjal kikent tepsibe teszem nem túl szorosan, mert még híznak a csiguszok. 8.Tojássárgával megkenem, 1 órát kelesztem. 9.Előmelegített sütőben, közepes fokozaton kb. 30 percig sütöm. na mi a pizza krémet vettük és nem úgy kevertük, a lapot kinyujtottuk ,pizza krémmel megkentük,oregano,majorannát szortunk rá felvágot sonkát is raktunk rá,feltekertük ,ujjnyi vastagságura felszeletetltük kicsit betettük a sütőbe 1-2 perc kivettük a tetejére rá a sajt hogy ne égjen oda, kukoricával feldobhatjátok vagy amit gondoltok, a tészta felét ha meghagyod csinálhatsz pizzát is ugyanis ez egy piiza tészta
|
|
| |
Erika | Dátum: Hétfő, 2012-07-16, 19:35 | Üzenet # 94 |
Hatodéves
| Ez nagyon jól hangzik!
|
|
| |
aena | Dátum: Hétfő, 2012-07-16, 19:36 | Üzenet # 95 |
Harmadéves
| na és itt a kép :PP nyamiii pizzas csigusz Hozzáadva (2012-07-16, 20:36) --------------------------------------------- erika nagyon finom ha te raknál fel kaja képet lehet én is nyalnám a monitort:P
|
|
| |
Erika | Dátum: Hétfő, 2012-07-16, 19:36 | Üzenet # 96 |
Hatodéves
| *Erika elcsábult, és majdnem megnyalta a monitort!*
|
|
| |
evelyn | Dátum: Hétfő, 2012-07-16, 19:44 | Üzenet # 97 |
Hatodéves
Csoport: Moderátorok
Üzenetek: 493
| Uh de éhes lettem.Megyek enni valamit Köszi a receptet Aena hétvégén pizzát fogok sütni
“Barát az, aki akkor is velünk tart, amikor az egész világ ellenünk fordul.” (Alban Goodier)
|
|
| |
aena | Dátum: Hétfő, 2012-07-16, 19:46 | Üzenet # 98 |
Harmadéves
| na ha legközelebb sütünk vmit ami emlitésre méltó akkor tehetek fel ide képet ill receptet , tesómmal szeretünk sütni leginkább sütiket :DD
|
|
| |
KristineHolt | Dátum: Hétfő, 2012-07-16, 19:46 | Üzenet # 99 |
Főinspektor
| Erika pü ment
|
|
| |
Erika | Dátum: Hétfő, 2012-07-16, 19:58 | Üzenet # 100 |
Hatodéves
| A válasz is! Hozzáadva (2012-07-16, 20:58) --------------------------------------------- Azt hiszem, én is megyek! Jó éjszakát mindenkinek!
|
|
| |