Scripta Péntek
2024-04-26
22:49
Üdv! Mugli | RSS Főoldal | A 200. nap játéka - Mocskos arany - Betűholisták gyűjtőhelye | Regisztráció | Belépés
[ Új üzenetek · Tagok · Fórumszabályzat · Keresés · RSS ]
  • Oldal 1 / 1
  • 1
A fórum moderátora: KristineHolt  
Betűholisták gyűjtőhelye » Írók klubja » A 200. nap játéka » A 200. nap játéka - Mocskos arany (3. nap története - Morte írása)
A 200. nap játéka - Mocskos arany
Mennyire tetszett a történet?
1. Nem tetszett [ 0 ] [0.00%]
2. Olvasható volt [ 0 ] [0.00%]
3. [ 4 ] [57.14%]
4. Tetszett [ 2 ] [28.57%]
5. Kiváló [ 1 ] [14.29%]
Összes válasz: 7
SmaragdDátum: Péntek, 2012-10-19, 10:02 | Üzenet # 1
Inspektor
Csoport: Adminisztrátorok
Üzenetek: 458
Kitüntetések: 11
Hírnév: 6
Állapot: Offline
Cím: Mocskos arany
Kulcs: Bellatrix Lestrange
Figyelmeztetések: Szereplő halála
Szereplők: Bellatrix Lestrange, Molly Weasley
Kategória: Sötét.
Leírás: A nagy csata egy jelenete, Molly Weasley és Bellatrix Lestrange szereplésével, kicsit átírva, más befejezéssel, mint az eredeti.


***


Villanás. Durranás. Zaj. Sikítás, hörgés, kiáltás.
Ezer és egy rohanó, vagy éppen a földön elterülő varázsló és boszorkány fület tépő ordítása töri meg az éji csendet. A Roxfort élőbb, mint eddig valaha. Most nem alszik csendesen, mint az eddigi éjszakákon, a csöndjét nem csak egy-egy a folyosón cirkáló, szabályszegő diák zavarja meg. Élőbb... Vagy inkább a halálán van?
Zajlottak már benne és körülötte csaták, de ez mind közül a legnagyobb, legvéresebb és a leg sorsdöntőbb. Ezen az éjszakán minden eldől. A jó és a rossz küzdelme. A jó és a rossz, persze felfogás kérdése, kinek mi a jó...
A zajban és felfordulásban azonban van valami, ami mégis feltűnő, sokkal feltűnőbb, mint a vérben fürdő halálfalók vagy Roxfortosok, és feltűnőbb a darabokra hullott tölgyfaajtónál és hiányos márványlépcsőknél is. A sok párbajt vívó fekete taláros és félrecsúszott csuklyás varázslónál, és a sebesült, földön fekvő kentauroknál is. A feszültség...
Elképesztő feszültség árad a nagyterem végéből. Érezni lehet az ott párbajozó páros túláradó mágiájának robbanáshoz közelítő erejét, és a gyűlöletet, aminek erejével egymás felé lövik a gyilkos átkaikat.
Két nő, két teljesen más, teljesen különböző nő. Egyik alacsony, testes, kopott talárt viselő, vörös hajú asszony, akinek arcán látszik, hogy a gyűlölettel vegyül a félelem, és a féltés. Molly Weasley a családjáért harcol. Vele szemben nagyjából hat méterre tőle, egy magas, szép alkatú nő küldi eszméletlen gyorsan és pontosan a zöld átkokat egymás után. Arca gonosz vicsorba van fagyva, nagy fekete szemeit le sem veszi ellenfeléről. Hosszú, göndör haja minden mozdulatánál hullámzik, földig érő, fekete talárja sok helyen szakadt és véres. Bellatrix Lestrange arcáról csakis a gyűlölet üvölt.
Mindkét nő tisztában van vele, hogy ez a párbaj vérre megy. Nem hagyhatják, hogy a másik túlélje.
Molly pontosan és gyorsan lövi átkait a boszorkányra, ám ő fürgeségével mindig elkerüli azokat. Bellatrix szintén pontos, viszont átkai nem tudják áttörni Molly erős pajzsát. A másik legnagyobb gyengesége, a családja lesz a legnagyobb védelme, mely képes volt akkora mágiát kicsalni a véráruló nőből, hogy az egyszerű pajzsbűbája megvédje a halálos átoktól. A Sötét Nagyúr leghűségesebb csatlósa nem tudja áttörni a pajzsot, annak ellenére sem, hogy átkai ember nagyságú lyukakat ütöttek a Roxfort falába. Bella erősen koncentrál, hogy kikerülje Molly támadó átkait, és próbált célozni is közben, ám valami megzavarja. Ellenfele mögött pár lépéssel a nő pálcás keze felől, egy rózsaszín hajú fiatal lány szintén átkot küld rá. „Mocskos szuka!” - Bellatrix gonosz vigyort formáz a vicsorból, majd egy jól irányzott átokkal fél perc alatt leteríti Nymphadora Tonksot, miközben félreugrik Molly újabb átka elől.
Mikor a vörös hajú nő meglátja, hogy a lányaként szeretett fiatal lány holtan rogy össze, egyre kevésbé tud uralkodni magán, és ezzel együtt a mágiáján is. Haja már szinte égnek áll a varázserőtől, ami a felszínre készül törni belőle. Bella újabb átkot küld az asszony felé, ám ezúttal nem csak halálosat, megcélozza egy cruciatussal is, ami valamilyen szinten áttör a nő pajzsán, Molly megvonaglik a kíntól, ám védelme nem zökken ki annyira, hogy Bellának lehetőse legyen őt legyőzni. A válasza a crucióra egy hátráltató ártás, mely elől a halálfaló elugrik, de a földre kerül és épphogy el tud gurulni Molly újabb halálos átka elől. Felpattan, és támadásba lendül, egy tűzcsóvát küld az asszony felé, ami kicsivel megy el a nő teste mellett, bár éppen csak annyira, hogy nem sebzi meg, de a talárja lángra kap.
Molly ijedten és hangosat szisszenve kapja el pillantását ellenfeléről, hogy ledobja lángoló talárját a földre, s ez pont elég Bellatrixnak a cselekvéshez.
- Stupor! - kiáltja, átka pontosan a nő mellkasába csapódik. Bella futva elindul az alélt nő felé, közben leterít két számára ismeretlen Roxfortost, és átugorja Tonks hulláját. Levetődik a földre, megragadja Molly karját, majd vele együtt dehoppanál.
Fél perc sem telik el, már a Tiltott Rengeteg egy elhagyatott kis tisztásán térdepel az ájult nő mellett. Feláll, ám majdnem össze is csuklik rögtön, mert éles fájdalom hasít a bal bokájába. Biztosan védekezés közben sérült meg... Egy haragos szisszenés után tudomást sem vesz a fájdalomról, és egy pálcaintéssel megkötözi legyőzött ellenfelét. Felkapja a földről Molly pálcáját, majd a sajátjával magához téríti az alélt vérárulót.
- Ide figyelj... Azt mondtam, ide! - A halk mondat éles visításban végződik, amit egy csattanó pofon kísér. A még félájult Molly feje oldalra bukik. Bellatrix megrázza, majd az arcába ordít.
- Hol van Potter? Tudom, hogy tudod, ne akard elhitetni velem, hogy nem. Tudnod kell, elvégre olyan jóban vagy a kis Potterrel. Nem igaz, Weasley?! Hol a kölyök?! Válaszolj!
Molly elszántan néz Bellatrix megszállottan villogó szemeibe, de egy szót sem szól. Ott térdepel a földön, megkötözve, pálcájától megfosztva, de büszkén. Bellatrix ezt nem nézi jó szemmel.
- Azt mondtam válaszolj, mocskos véráruló! Úgy is kiderítjük, a Nagyúr megtalálja a fiút, de a saját dolgodat könnyíted meg vele, ha megmondod hol van... Akkor egyszerűen csak megöllek. De ha nekem kell kiszednem belőled, amit tudni akarok... Nekem úgy is jó... - Bella most halkan beszél a nőhöz, aki egyre csak némán néz fel rá.
- Hát... jól van... Akkor legyen így. Crucio! - Kiáltása majdnem hangosabb volt, mint Molly fájdalmas sikolya. Az éles hangra felrepül pár megriadt madár a tisztást körülvevő fákról.
Molly amint képes rá, abbahagyja a sikoltást, zihálva csuklik össze. Összeszedi minden erejét, majd feltámaszkodik térdelő helyzetbe, de felállni nem tud a kötelékeitől.
Bellatrix újra megkérdezi:
- Hol a fiú?
Molly erőt vesz magán, és válaszol:
- Sosem találjátok meg. Ő fogja megtalálni Voldemortot, és le is fogja győzni. Te pedig vele halsz!
Hirtelen még nagyobbat csattan Bellatrix tenyere Molly amúgy is piros arcán.
- Fogd be a mocskos szádat, a kérdésemre válaszolj!
A nő továbbra is makacsan hallgat, így Bellatrix újból rászegezi a pálcáját. Újabb, és újabb cruciókkal bombázza az asszonyt. Molly csak sikít, és tűr, de nem törik meg.
- Nem mondod meg, hol a kölyök?! Nem? - Ezúttal ezüst zsebkését rántja elő fekete fűzője alól, és azt szegezi a nő arcának. Molly szemében megcsillan a félelem apró kis szikrája, de el is tűnik hamar - a cruciatusnál nem lehet fájdalmasabb a kés okozta seb sem.
- Megnézzük, belülről mutatja-e a véred, hogy elárultad a fajtádat?! Nem lesz nehéz... és ha már bemocskoltad, akkor hagyjuk is szétfolyni! Legyen a tiéddel kevesebb az elárult vérből!
A kés hideg pengéje könyörtelenül felszántja a térdepelő nő nyakát, amiből azonnal kiserken, és a földre ömlik Molly elárult, vörös vére.
A nő konokul továbbra is Bellára szegezi szemeit, amíg a teste még tartja magát, de nem sokára elterül a földön. Körülötte a föld ragacsos a kiömlő vérétől.
A sötét folyam Bellatrix lába felé tart a fűszálak között csordogálva, ám mielőtt elérhetné a cipőit, Bella ellép egyet hátra. Ilyen vér nem fog őhozzá érni. Büszke arccal fogja, és kettétöri a halott ellenfele pálcáját, majd a testére dobja a két darabot. Halvány, elégedett vigyorral az arcán lassan megfordul, majd megpördül a sarkán, és visszahoppanál a csata színterére azzal az elképzeléssel, hogy ha már a kérdésére nem kapott választ - annak ellenére, hogy tudott volna, ha több ideje van -, hogy minél több ellenállót és lázadót elpusztítson, mindenkit, aki a Sötét Nagyúr útjába merészel állni.
Nem fogja hagyni, hogy bárki is megnehezítse Ura dolgát, a Nagyobb Jó felé vezető úton.


Vége
 
mzperxDátum: Szombat, 2012-10-20, 18:26 | Üzenet # 2
Írástudó
Csoport: Moderátorok
Üzenetek: 276
Kitüntetések: 7
Hírnév: 5
Állapot: Offline
Kedves szerző! Ez egy nagyon jól megfogalmazott kis fordított-jelenet volt, még ha elég véres és borongós hangulatú is. Szinte érződött belőle végig a feszültség és a borzongással teli várakozás, hogy mi lesz a vége. Én az utolsó pillanatig vártam, hátha valaki közbeavatkozik. A párbajjelenetek általában unalmasak, ha sok átkot dobálnak csak egymásra, de te ezt jól megoldottad, színesítetted. A történet egyáltalán nem okoz csalódást mert Molly meghal a végén, valahogy ez a két boszorkány találkozásakor nem is történhet másként. Az egyiknek buknia kell. Egyetlen építő jellegű észrevételem lenne csak, próbáld meg kevesebbet használni a neveket s helyettük megfelelő szinonimákat használni.
Minden jót! MZ!
applause
 
Betűholisták gyűjtőhelye » Írók klubja » A 200. nap játéka » A 200. nap játéka - Mocskos arany (3. nap története - Morte írása)
  • Oldal 1 / 1
  • 1
Keresés:

Designed by:KristineHolt © 2024