Scripta Szerda
2024-04-24
20:31
Üdv! Mugli | RSS Főoldal | Száz nap - Száz szó... - Változások - Betűholisták gyűjtőhelye | Regisztráció | Belépés
[ Új üzenetek · Tagok · Fórumszabályzat · Keresés · RSS ]
  • Oldal 1 / 1
  • 1
Archívum - csak olvasásra
A fórum moderátora: KristineHolt, Smaragd  
Betűholisták gyűjtőhelye » Írók klubja » A 100. nap játéka » Száz nap - Száz szó... - Változások (Evelyn írása)
Száz nap - Száz szó... - Változások
SmaragdDátum: Szerda, 2012-07-18, 17:54 | Üzenet # 1
Inspektor
Csoport: Adminisztrátorok
Üzenetek: 458
Kitüntetések: 11
Hírnév: 6
Állapot: Offline
Cím: Változások
Kulcs: Kiskorúak mágiatilalma
Figyelmeztetés:
Szereplők: Albus Dumbledore, Perselus Piton, Harry Potter
Kategória: Általános


Harry otthon ült az ágyán és a minisztériumból várta az értesítést, hogy a Wizengamot tanácsa miként döntött a sorsáról. Eljött a nyár, és ő megint a rokonaihoz került vissza. Sajnos megint nem bírt magával, és véletlenül varázsolt, azt pedig tiltja a törvény. A kiskorúak mágiatilalmát senki, semmilyen okból nem szegheti meg. Ő sem akarta, de annyira feldühítették, hogy megint akaratlanul varázsolt, és ennek az unokatestvére látta a kárát. Dudleyt a falhoz vágta, ami pillanatnyi örömet okozott csak neki. Először Vernon bácsitól kapta meg a büntetését, ami elég fájdalmas volt számára, aztán megjött egy bagoly a minisztériumból, hogy kivizsgálják az ügyet. A háta még mindig fájt, a szíj okozta sérülések sem gyógyultak még be. Most pedig attól tart, hogy kicsapják őt a Roxfort-ból. Csak reménykedni tud benne, hogy Dumbledore professzor el tudja intézni, hogy ez ne történjen meg. Eszébe jutott, amit a minisztériumban olvasott a törvényről. A kiskorúak mágiahasználata korlátozva van, és minden esetet kivizsgálnak, amit a szünetek ideje alatt regisztrálnak. A törvény kitért arra is, hogy mi a helyzet a mugli születésűekkel. Mivel a varázsvilágban egy gyerek csak szülői felügyelet alatt, és a szülő engedélyével varázsolhat kizáróan önvédelem céljából ezért a mugli születésűekre más szabályok vonatkoznak. Mivel Harry mugliknál nevelkedett és minden nyáron oda is tér vissza, ezért talán, de csak talán, megúszhatja a dolgot, végül is nem a pálcáját használta mindössze nem tudta az erejét kontrol alatt tartani. Az ablakon ekkor repült be egy gyöngybagoly csőrében egy minisztériumi pecséttel ellátott levéllel. A fiú elvette, a bagoly pedig kirepült az ablakon és tovaszállt. Harry felbontotta a levelet és elolvasta.

Minisztériumi határozat


Harry James Potter született 1980.július 31-én.
Anyja: Lily Evens Potter
Apja: James Potter
Lakhelye: Little Vinging, Surrey grófság, Privet Drive 4. szám

Szülei halála miatt fent nevezett kiskorú gyermeket a rokonainál helyezték el. Harry James Potter 1996. június 26-án elveszítette irányítását a varázsereje felett, amivel unokatestvérének Dudley Dursleynek könnyebb sérüléseket okozott, ezért a Wizengamot tanácsa a következő rendeletet hozza. Fent nevezett kiskorú gyermeknek a minisztérium által kinevezett gyámja fogja gondját viselni, vigyázni rá és figyelni, hogy a kiskorú gyermekkel a Nagy Brittania varázsló közösségének törvényeit betartassa.
A minisztérium a Wizengamot tanácsára Albus Dumbledore-t és Perselus Pitont nevezi ki a fent nevezett gyermek mellé gyámnak. A gyermeket a minisztérium ezen határozat alapján Perselus Piton, Merlin díjas bájitalmesterre bízza.

Mágiaügyi minisztérium 1996. június 30.


Harry legalább ötvenszer olvasta el a minisztérium határozatát, és nem tudta elhinni, hogy ezt teszik vele. Nem értette, hogy ha a Roxfort igazgatóját is gyámnak nevezték ki, akkor miért pont Pitonra bízzák a felügyeletét.
Nem sokáig töprenghetett ezen, ebben a pillanatban csöngettek az ajtón. Albus Dumbledore és Perselus Piton érkezett hozzájuk. Harry nem hitte, hogy máris érte jönnek még a barátainak sem tudott levelet írni, hogy milyen határozatot hoztak. Eszébe jutott a Tiltott Rengetegben tett utolsó látogatása, mikor Firenze a kentaur azt jósolta neki a csillagokból, hogy nagy változások lesznek az életében. Na igen, akkor még nem tudta, hogy ez ilyen hamar bekövetkezik és azt sem, hogy ilyen mértékben.
Kelletlenül összepakolta kevéske holmiját és lement a lépcsőn. Szerencsére,Vernon bácsi nem volt otthon, így Harry anélkül ment el, hogy elköszönt volna, na nem mintha nagyon el akart volna köszönni. Csak reménykedni tudott abban, hogy a sérüléseit továbbra is el tudja titkolni a két professzora elől, de valami azt súgta neki, hogy Perselus Piton elől eltitkolni bármit is, lehetetlen. Előre félt a kapott reakcióktól. Kicsit furcsállotta, hogy Piton még nem beszélt vele lekezelően és gúnyosan. Parancsokat osztogatott, de azokat normális hangon tette. A fiú nem értette a tanára viselkedésének okát, de nem is nagyon érdekelte addig, amíg nyugodt lehet az élete, nem verik meg minden nap és nem kell éheznie.
Harry még nem tudhatta, amit a férfi már igen, miszerint nem James Potter, hanem ő volt az édesapja. A férfi nem szándékozott eltitkolni a fiú elől az igazságot, de jelenleg nem volt megfelelő az idő erre. Mind a ketten tudták, hogy hatalmas változások előtt állnak, de nem bánták. A kiskorúak mágiatilalmának megszegése vezetett oda, hogy Harry Potternek végre nyugodt nyara legyen, még akkor is, ha a napjai egy részét tanulással kell majd töltenie.
Harry elindult egy szebb és jobb jövő felé, és ezt ő maga sem bánta.




„Inkább írj Önmagadnak közönség nélkül, minthogy a közönségnek írj, és elveszítsd magad.”
Ciryl Vernon Conolly
 
mzperxDátum: Csütörtök, 2012-07-19, 07:06 | Üzenet # 2
Írástudó
Csoport: Moderátorok
Üzenetek: 276
Kitüntetések: 7
Hírnév: 5
Állapot: Offline
Kedves író! Ha jó sejtem /vagy csak remélem/ ez egy hosszabb történet nyitánya. érdekes fordulatot hozott egy kis szabályszegés, szegény Harry bele se gondolt, hogy ha kirúgják a Roxfortból, avval sokkal rosszabbul jár, mint így. de a kérdése jogos, miért nem Dumbledore? Ez azt jelenti, hogy a minisztérium már tudja ki a valódi apja? Vagy az öreg csak machinált és nem vállalta. az egész történetben eddig Vernon bá járt igazán jól, aki, ha hazatér nagyon, nagyon fog örülni, hogy nincs ott a fiú. happy Már csak azt sajnálom, hogy nem volt Piton/Harry párbeszéd, na az érdekesen alakult volna!
applause
 
ErikaDátum: Csütörtök, 2012-07-19, 07:23 | Üzenet # 3
Hatodéves
Csoport: Barátok
Üzenetek: 374
Kitüntetések: 3
Hírnév: 1
Állapot: Offline
Kedves író! Remélem, hogy hamar folytatod ezt a történetet, és kiderülnek a dolgok! Nagyon jól indult, és szeretném olvasni a folytatást is!

Azt hiszem, mindnyájunk élete jobb lenne, ha mindig ott lenne egy könyv mindegyikünk hátizsákjában.
 
HotaruDátum: Csütörtök, 2012-07-19, 13:12 | Üzenet # 4
Írástudó
Csoport: Szerzők
Üzenetek: 67
Kitüntetések: 1
Hírnév: 0
Állapot: Offline
Szia!

Hm, érdekesen alakultak itt az események, és nekem pár rész furának tűnt, de összességében jól sikerült. Én nem is bánnám, ha nem lenne folytatása, mert szerintem így is kerek lett ez a történet. ^^


 
ScaleDátum: Csütörtök, 2012-07-19, 13:18 | Üzenet # 5
Ötödéves
Csoport: Szerzők
Üzenetek: 171
Kitüntetések: 3
Hírnév: 1
Állapot: Offline
Kedves Író!

Egyet kell értenem Hotaruval. Szerintem is pont így kerek és jó a történet, ahogy van. Néha az a legmegfelelőbb, ha nem nyújtunk egy művet, hanem egyes részeket az olvasók fantáziájára hagyunk - és véleményem szerint ez pontosan egy ilyen történet. ^^ Persze, ha mégis folytatnád, biztos, hogy elolvasnám, de jelen pillanatban a fent leírtak szerint nézem a műved.
Tetszik, kerek, szépen fogalmaztál. smile Harry biztos, hogy majd egy "picit" meg fog lepődni, ha kiderül ki az igazi apja, de Vernon bácsi mennyire fog örülni, hogy a kölyök nincs már náluk. biggrin

Köszönöm, hogy olvashattam!

Üdv,
Scale


http://scaleoldala.ucoz.hu/

A káoszelmélet szerint egy olyan apróság, mint egy pillangó szárnyának rezdülése, akár tájfunt is okozhat a világ túlsó felén.

(Pillangó-hatás c. film)
 
AremehDátum: Csütörtök, 2012-07-19, 14:17 | Üzenet # 6
Harmadéves
Csoport: Felhasználók
Üzenetek: 83
Kitüntetések: 3
Hírnév: 1
Állapot: Offline
Kedves Író! Kicsit fura volt a történet hirtelensége, és nem tudtam eldönteni, hogy itt a vége, vagy ez még csak egy bevezető volt. Ha az utóbbi, akkor nagyon várom a folytatást, ha nem akkor egy ici-picit gyors volt, de az ötlet igen megkapó volt!
Köszönöm, hogy olvashattam smile


Álmodni szoktam. Néha úgy érzem, az az egyetlen helyes cselekvés. Álmodni, az álmok világában élni (...).
 
KristineHoltDátum: Vasárnap, 2012-07-22, 01:58 | Üzenet # 7
Főinspektor
Csoport: Adminisztrátorok
Üzenetek: 507
Kitüntetések: 4
Hírnév: 3
Állapot: Offline
Kedves Író!

Nagyszerű történetet hoztál!
Élmény volt.. biggrin


"Az ihlet, a lusta írók kifogása"



"Nem voltam szar ember - még ha szarokat írtam is..." by: Két arc: Bűnösök imája
 
Betűholisták gyűjtőhelye » Írók klubja » A 100. nap játéka » Száz nap - Száz szó... - Változások (Evelyn írása)
  • Oldal 1 / 1
  • 1
Keresés:

Designed by:KristineHolt © 2024