Scripta Szerda
2024-04-24
03:43
Üdv! Mugli | RSS Főoldal | Száz nap - Száz szó... - Egy újabb nyár - Betűholisták gyűjtőhelye | Regisztráció | Belépés
[ Új üzenetek · Tagok · Fórumszabályzat · Keresés · RSS ]
  • Oldal 1 / 1
  • 1
Archívum - csak olvasásra
A fórum moderátora: KristineHolt, Smaragd  
Betűholisták gyűjtőhelye » Írók klubja » A 100. nap játéka » Száz nap - Száz szó... - Egy újabb nyár (Evelyn írása)
Száz nap - Száz szó... - Egy újabb nyár
KristineHoltDátum: Hétfő, 2012-07-16, 17:35 | Üzenet # 1
Főinspektor
Csoport: Adminisztrátorok
Üzenetek: 507
Kitüntetések: 4
Hírnév: 3
Állapot: Offline
Cím: Egy újabb nyár
Kulcs: Kiskorúak mágiatilalma.
Figyelmeztetés: nincs
Szereplők: Albus Dumbledore, Harry Potter, Perselus Piton, Minerva McGalagony
Kategória: Általános


Roxfortban a diákok izgatottan, mégis félve várták a másnap reggelt, hiszen az iskolának vége és végre hazatérhetnek a családjukhoz a nyári szünetre. Mindenki, kivéve Harry Pottert, aki a bagolyházban töltötte az egész estét. Elgondolkodva figyelte a Rengeteg felett szálló thesztrálokat, miközben Hedvig hátát simogatta. Hiába volt nyár, az idő hűvös volt és ködös. Amióta Voldemort visszatért a dementorok elhagyták az Azkabant és a Nagyúrhoz csatlakoztak. Harry észre sem vette, hogy már késő van, csak a vérfarkasok üvöltését hozta felé a szél jelezve, hogy már a hold is magasan jár. Már régen a hálótermében kéne lennie és aludnia, de nem tud. Reggel az igazgatói irodába kell mennie és sejtette, hogy miért.
- Hm, biztos megint azt akarja elmondani az öreg, hogy mennyire fontos, hogy a házban maradjak, ne mozduljak ki - gondolta a fiú keserűen. Ismerte a rokonait, tudta, hogy Vernon bácsit nem fogja érdekelni semmi, ahogy Petunia nénit sem. Esélye sem lesz házon belül maradni, ha a rokonai azt akarják, hogy elmenjen vásárolni, akkor akár erőszakkal is ki fogják tenni őt a házból és a kiskorúak mágiatilalmáról szóló törvény miatt, a pálcáját sem használhatja, hogy megvédje magát. Nem akart újra a rokonai házába menni, de nem tehet mást. Dumbledore professzor eddig sem engedte meg neki, hogy a szünetet az iskolában töltse.

Míg Harry a Bagolyházban volt, addig az igazgatói irodában három ember teázott a késői időpont ellenére. Dumbledore professzoron kívül ott volt még Perselus Piton és McGalagony professzor. Harry nyári elhelyezéséről beszélgettek. Miután Piton visszatért az utolsó halálfaló gyűlésről elhatározták, hogy a fiú biztonsága érdekében nem küldik vissza a nagynénje házába, mert a véráldozatot ami eddig védte a házban Harryt, meg lehet törni és Voldemort egy új, szerinte zseniális tervet eszelt ki.
Ezért most az igazgató is úgy érzi, hogy a fiú nem lenne ott biztonságban. Piton már azon sem akadt ki, hogy ismét az ő nyakába akarja varrni Dumbledore a kölyköt. Hallotta ahogy a Nagyúr játszadozni kívánt a gyerekkel és elborzasztotta az a kegyetlenség és az őrület amit a Nagyúr szemében látott. Most nem húzhatja a száját emiatt, ha meg akarja védeni a kölyköt. Dumbledore-nak van egy jól védett birtoka, amiről senki nem tud, oda fogják vinni a fiút, ahol ők hárman fogják tanítani és képezni. Ami a gondot okozza nekik az az, hogy még mindig hatályban van a kiskorúak mágiatilalma és ha nem változtatnak ezen sürgősen, akkor nekik kell kitalálni, hogy miként tudják eltitkolni a minisztérium elől, hogy a fiú varázsol a nyáron.
- Albus, meddig fognak még ülni a kérésünkön? - kérdezte Minerva
- Sajnos nem tudom drága, Minerva - válaszolta az igazgató. – A halálfalók gyerekei miatt nem hozták még meg a döntésüket – mondta még Albus.
- A minisztérium hülyékkel van tele, mégis mire számítanak? A halálfalók gyerekei eddig is megoldották, hogy a minisztérium tudomása nélkül használják a pálcájukat és ezzel ők is pontosan tisztában vannak – mondta Piton gúnnyal teli hangon.
- Igazad van, Perselus de amíg életben van a tilalom, addig nem használják rossz célra a szünet alatt – mondta elgondolkodva az öreg igazgató, miközben az ülőrúdján gubbasztó Főnixét nézte.
- Későre jár, majd holnap folytatjuk. Harryt reggeli után elvisszük a birtokra, aztán meglátjuk. Először egyébként is elméletre, bájitaltanra és legfőképpen okklumenciára fogjuk tanítani. Aztán meglátjuk, hogy a minisztérium hogyan fog dönteni - mondta az öreg és útjára bocsátotta kollégáit.


***


A hajnal Harryt a bagolyházban érte. Hedvig kedveskedve megcsipkedte a fiú fülét, mire feleszmélt és nehéz szívvel visszatért a hálókörletébe. Hamarosan a szobatársai is ébredezni kezdtek.
Ronnal és Hermionéval együtt lement reggelizni, miközben barátai próbálták őt vigasztalni és megígérték, hogy amint lehet írnak neki és elhozzák a Privet Drive-ról.
Egykedvűen hallgatta a beszélgetésüket, mikor megérkezett a reggeli posta. Hermione kifizette a madárnak a Prófétát és kiterítve olvasni kezdte. A Nagyteremben azonnal hangzavar keletkezett, amint mindenki előtt nyitva állt a Próféta aznapi száma. Harry érdeklődve nézett át Hermione válla felett, hogy lássa mitől lettek izgatottak a többiek. Legnagyobb döbbenetére a Miniszter nyilatkozata állt a címlapon amiben közölték, hogy a háborús helyzetre való tekintettel átmenetileg eltörölték a kiskorúak mágiatilalmáról szóló törvényt, de kijelentette, hogy minden kiskorú varázsló és boszorkány pálcahasználatát ettől függetlenül továbbra is jelezni fogják a minisztériumba és minden egyes varázslatot, amit kiskorú használ, kivizsgálnak, hogy jogos önvédelemből történet-e vagy sem.
Dumbledore fellélegzett a hírre.
Még az sem szegte kedvét, hogy a Miniszter nem vette a fáradságot, hogy értesítse őt a helyzetről a Reggeli Próféta megjelenése előtt. Mostantól rendesen fogják tudni edzeni Harryt és jelenleg csak ez számít.
Amint befejeződött a reggeli mindenki szedelőzködni kezdett, hogy a kastély előtt álló fiákkerekben ülve elhagyják Roxfort területét.
Harry elköszönt a barátaitól és felment az igazgatói irodába, ahol már várta őt az igazgató, McGalagony professzor és Piton professzor.
Mikor a fiú megérkezett elmondta a jelszót és felment az irodát rejtő ajtóhoz. Megpróbált nyugalmat erőltetni magára, mély levegőt vett és kopogott.
- Gyere be, Harry – szólt ki az öreg. Harry belépett és döbbenten nézett szét az irodában. Nem értette miért van ott a házvezetője és a bájitaltan tanára. Kérdőn nézett a vidáman csillogó kék szemekbe.
- Foglalj helyet Harry – mondta öreg professzora és az asztal előtt álló üres székre bökött.
- Citromport, esetleg egy kis teát? - kérdezte a fiútól, de ő csak megrázta a fejét jelezve, hogy nem kér semmit, miközben leült a felkínált székre.
- Azért kértelek ide ma reggel, Harry mert beszélnünk kell a nyaradról – kezdett bele az igazgató.
- Tudom, hogy nem hagyhatom el a nagynénémék házát uram – mondta a fiú mielőtt még kioktatták volna a biztonsága fontosságáról.
- Nem mész vissza oda, Harry, erről akartam beszélni veled – mondta és nem kerülte el a figyelmét egyiküknek sem a fiú reményteli pillantása.
- Akkor itt maradhatok az iskolában? - kérdezte reménykedve Harry.
- Nem, Harry, sajnálom de az iskola nem lenne elég biztonságos számodra, azonban van egy jól védett és feltérképezhetetlen birtok, ahol biztonságban leszel a nyáron. Tudnod kell, Harry, hogy nem egyedül leszel ott. Veled megy Piton professzor is - mondta Dumbledore és látták, hogy ez a hír már kevésbé tetszik a fiúnak.

- Uram, ha jól védett helyre küldenek, akkor miért kell Pitonnak is ott lennie – kérdezte egy kicsit dühösen Harry. Nem örült neki, hogy tanárát el kell viselnie egész nyáron. Viszont nem kell a rokonaival lennie és úgy gondolta, hogy ez csekély ár ezért.
- Azért megy veled fiam, hogy tanítson téged és felkészítsen a közelgő harcokra – válaszolt a fiú kérdésére.
- Tudnia kell, Mr. Potter, hogy a védelme a legfontosabb – tette hozzá még a házvezetője –, éppen ezért fog okklumenciát tanulni elsősorban.
A fiú elhúzta a száját, de nem szólalt meg.
- Harry – kezdte az igazgató –, Perselustól megtudtuk, hogy a véráldozat, amit édesanyád áldozata hozott létre már nem biztonságos a számodra. Ezért úgy döntöttünk, hogy elbújtatunk egy jól védett helyen, ahol tanulni és edzeni fogsz. Mivel a Miniszter végre eltörölte a kiskorúak mágiahasználatát korlátozó törvényt ezért az okklumencia mellett, sötét varázslatok kivédését és bájitaltant és bűbájokat is fogsz tanulni – mondta el a nyári tervet az igazgató. Harry nem örült annak, hogy egész nyáron tanulnia kell, de ő is tudta, hogy nagy szüksége van az edzésre, ha túl akarja élni a háborút.
- Rendben van, igazgató úr – mondta halkan a fiú. Örült, hogy nem kell haza mennie és örült, hogy varázsolhat. Hálásan gondolt arra, hogy még ha ideiglenesen is de a minisztérium eltörölte a kiskorúak mágiatilalmáról szóló törvényt, így a barátai is meg fogják tudni védeni magukat ha kell. Erről pedig azonnal eszébe is jutott valami.
- Uram, a barátaim meglátogathatnak a nyáron? - kérdezte.
- Ne legyen ostoba, Potter. A maga védelme érdekében visszük egy olyan helyre, amiről senki nem tud jelenleg, csak az igazgató úr. A barátai ki fogják bírni az iskola kezdésig maga nélkül - mondta gúnyosan Piton.
- Sajnálom, Harry de Piton professzornak most igaza van.
- Levelet sem írhatok nekik? - kérdezte a fiú. Nem tudta, hogy hogyan bírná ki ha levelet sem válthatna velük.
- Természetesen írhatsz nekik fiam, de a biztonság kedvéért a levelet add át Perselusnak, ő majd továbbítja nekem és én elviszem személyesen. Nem kockáztathatjuk meg, hogy elfogják a leveleiteket.
- Értem, uram.
- Most menj és hozd a csomagod ide. Innen mentek zsupszkulccsal - mondta az öreg.
Harry felállt és elköszönve kiment az irodából. Még hallotta ahogy a kiskorúak mágiatilalmáról beszélnek mielőtt a lépcső levitte volna és vegyes érzésekkel a szívében visszament a toronyba, hogy magához vegye a ládáját és elinduljon egy új élet felé.


Vége


"Az ihlet, a lusta írók kifogása"



"Nem voltam szar ember - még ha szarokat írtam is..." by: Két arc: Bűnösök imája
 
ErikaDátum: Csütörtök, 2012-07-19, 09:39 | Üzenet # 2
Hatodéves
Csoport: Barátok
Üzenetek: 374
Kitüntetések: 3
Hírnév: 1
Állapot: Offline
Kedves író! Remélem, hogy lesz folytatás, mert igazán kíváncsivá tettél.

Azt hiszem, mindnyájunk élete jobb lenne, ha mindig ott lenne egy könyv mindegyikünk hátizsákjában.
 
AremehDátum: Csütörtök, 2012-07-19, 15:26 | Üzenet # 3
Harmadéves
Csoport: Felhasználók
Üzenetek: 83
Kitüntetések: 3
Hírnév: 1
Állapot: Offline
Kedves Író! Tetszett a történet de elég bevezető illatú! Remélem igazam lesz, és váratom a folytatást smile

Álmodni szoktam. Néha úgy érzem, az az egyetlen helyes cselekvés. Álmodni, az álmok világában élni (...).
 
HotaruDátum: Csütörtök, 2012-07-19, 16:56 | Üzenet # 4
Írástudó
Csoport: Szerzők
Üzenetek: 67
Kitüntetések: 1
Hírnév: 0
Állapot: Offline
Szia!

Érdekes történet volt, amit nah olvastam volna még... xD A kulcs nekem egy kicsit furán jött le, de lehet csak azért mert csütörtök van! biggrin Összességében remek lett, és folytatást is várom (tudjuk hogy lesz!) xD




Az üzenetet módosította: Hotaru - Csütörtök, 2012-07-19, 16:56
 
ScaleDátum: Péntek, 2012-07-20, 09:48 | Üzenet # 5
Ötödéves
Csoport: Szerzők
Üzenetek: 171
Kitüntetések: 3
Hírnév: 1
Állapot: Offline
Kedves Író!

Kicsit olyan érzésem volt, mintha ötvöztél volna egy prológus és egy utolsó fejezet részt, így nagyon remélem, hogy majd bátorkodsz majd folytatni a történetet, mert szeretném, ha egyszer kiegészítenéd az írásod, és teljes pompájában olvashatnánk végig. Nagyon jó alaphelyzetet teremtettél, a kulcsot pedig ügyesen vitted bele. Ebben az írásban bizony vannak még lehetőségek. biggrin

Köszönöm, hogy olvashattam!

Puszi,
Scale


http://scaleoldala.ucoz.hu/

A káoszelmélet szerint egy olyan apróság, mint egy pillangó szárnyának rezdülése, akár tájfunt is okozhat a világ túlsó felén.

(Pillangó-hatás c. film)
 
mzperxDátum: Péntek, 2012-07-20, 20:03 | Üzenet # 6
Írástudó
Csoport: Moderátorok
Üzenetek: 276
Kitüntetések: 7
Hírnév: 5
Állapot: Offline
Kedves író! csak azért nem tudok együtt érezni Harryval, mert én bizony szívesen töltenék el egy nyarat Piton professzorral! happy ^_^ Szegény Perselus viszont bírja minden szimpátiám... Hmmm talán segítene, ha csatlakozna hozzájuk Minerva is!!! applause

Az üzenetet módosította: mzperx - Péntek, 2012-07-20, 20:31
 
AltarisDátum: Péntek, 2012-07-20, 23:01 | Üzenet # 7
Másodéves
Csoport: Felhasználók
Üzenetek: 51
Kitüntetések: 1
Hírnév: 0
Állapot: Offline
Quote (mzperx)
Kedves író! csak azért nem tudok együtt érezni Harryval, mert én bizony szívesen töltenék el egy nyarat Piton professzorral! happy Szegény Perselus viszont bírja minden szimpátiám... Hmmm talán segítene, ha csatlakozna hozzájuk Minerva is!!!


Minerva biztos feldobná a hangulatot biggrin

Amúgy nagyon jó, szellemes, lehetőségek tárházát nyitja meg előttünk, és aztán jól hoppon maradunk - folytatás? smile Köszönöm az élményt
(Néhol nagyobb részletességet is elbírt volna a történet... nem hiányos, csak.. olyan jó volt olvasni :P)


Mi csak abban dönthetünk, hogy mi a teendő, ha már itt vagyunk. (John Ronald Reuel Tolkien)

Az igazság azok oldalán áll, akik keresik. (Terry Goodkind)
 
KristineHoltDátum: Vasárnap, 2012-07-22, 02:20 | Üzenet # 8
Főinspektor
Csoport: Adminisztrátorok
Üzenetek: 507
Kitüntetések: 4
Hírnév: 3
Állapot: Offline
Kedves Író!

Nagyszerű történetet hoztál!
Élmény volt.. biggrin


"Az ihlet, a lusta írók kifogása"



"Nem voltam szar ember - még ha szarokat írtam is..." by: Két arc: Bűnösök imája
 
Betűholisták gyűjtőhelye » Írók klubja » A 100. nap játéka » Száz nap - Száz szó... - Egy újabb nyár (Evelyn írása)
  • Oldal 1 / 1
  • 1
Keresés:

Designed by:KristineHolt © 2024