Scripta Péntek
2024-04-19
12:08
Üdv! Mugli | RSS Főoldal | Száz nap - Száz szó... - Titok a sárkányfióka körül - Betűholisták gyűjtőhelye | Regisztráció | Belépés
[ Új üzenetek · Tagok · Fórumszabályzat · Keresés · RSS ]
  • Oldal 1 / 1
  • 1
Archívum - csak olvasásra
A fórum moderátora: KristineHolt, Smaragd  
Betűholisták gyűjtőhelye » Írók klubja » A 100. nap játéka » Száz nap - Száz szó... - Titok a sárkányfióka körül (Erika0204 írása)
Száz nap - Száz szó... - Titok a sárkányfióka körül
KristineHoltDátum: Hétfő, 2012-07-16, 10:59 | Üzenet # 1
Főinspektor
Csoport: Adminisztrátorok
Üzenetek: 507
Kitüntetések: 4
Hírnév: 3
Állapot: Offline
Cím: Titok a sárkányfióka körül
Kulcs: Norbert, Hagrid sárkányfiókája
Figyelmeztetések: nincs
Szereplők: Hagrid, Harry Potter, Perselus Piton, Norbert
Kategória: Severitus


Hagrid serényen oltogatta szakállát, amit Norbert rendszeresen felgyújtott- persze nem szándékosan. Tüsszentett a kicsike és akkor történt a baleset, de már jó sokadszorra. Hagrid nem tudott haragudni a bébisárkányra, túlságosan szerette ahhoz.
Épp furulyázott Norbertnek az udvaron, mikor egy árnyék húzódott felé. Fölkapta a fejét és mogorva tekintettel Perselus Piton állt elötte.
- Mégis mit furulyázik ennek dögnek? - kérdezte éllel Piton.
- Szereti ha furulyázok neki! - védekezett a vadőr és felállt. Piton kénytelen volt fölnézni rá, hiszen vagy egy méterrel magasabb most nála.
- Akkor se kéne úgy pátyolgatnia ezt a szörnyet, mintha a gyereke lenne. Vagy talán mégis az? - kérdezte jól kihallható gúnnyal. Norbert megérezte a veszélyt és dühösen elkezdett fújni a bájitalmesterre, felizzította annak a köpenyét. Piton ijedten csapkodni kezdte magát, míg kialudt a láng magja.
- Ezt még megkeserüli! - sziszegte a félóriásra. Hagrid bocsánatkérő pillantást vetett a dühös sértettre és az ölébe vette a sárkányfiókát.
- Megijesztette a hangjával, professzor úr, Norbert biztos nem szándékosan tette! - szabadkozott Hagrid, miközben erősen gesztikulált kezével, nyomatékot adva ezzel szavának.
- Egy szót se többet! - csattant Piton hangja. - Az igazgató úr várja önt, meg kell beszélniük ennek a kis féregnek a sorsát! - mondta tagoltan, mélyen Norbert szemébe nézve. Aztán egy széles, gúnyos vigyorral az arcán, felegyenesedett, vetett egy megsemmisítő pillantást Hagridra, sarkon fordult és elment. Hagrid leült és bámulta professzor egyre messzebb kerülő hátát. Először jókedvűen belegondolt hogy Pitontól már hányszor hallotta ezt a két, fenyegető szót, miszerint: „Ezt megkeserülöd!“. De aztán abba is belegondolt, hogy a végén mindig neki lett igaza. Mert sokan megkeserülték. Nagyon félti Norbertet, hiszen még csak az előbb bújt ki a tojásából! Mégis mit akar tőle Piton és Dumbledore? - kérdezte magától mérgesen.

A sziklák mögül egy ismerős alak tűnt fel. Mire odaért Hagridhoz, szeme megtelt aggodalommal. Mit sem hallott abból, amit a felnőttek beszéltek, csak jót mosolygott azon a jeleneten, mikor Piton köpenye felizzott. Abban a pillanatban úgy érezte inkább lebukik, de nem tartja magában a kitörő nevetést, mert megfullad. De végülis úrrá tudott lenni rajta, és akkor ha már nem lepleződött le, akkor odamegy a szomorú, és most nagyon öregnek tűnő vadőrhöz.
- Hagrid! - szólította, mert az úgy látszott, nem venné észre akkor sem ha fejbe ütné őt.
- Harry! - eszmélt fel rémülten a kábulatából Hagrid. - Nem szabadna itt lenned! Piton az előbb ment el... - mondta egyre halkulva, és egyre jobban visszaesve melankóliájába.
- Mégis mit mondott, Hagrid?! - kérdezte rémülten a fiatal. Nem tetszett neki neki Hagrid viselkedése. Norbert előbújt, a vadőr mögül és befészkelte magát annak az ölébe, mire az zokogásba tört ki. Harry nagyon meglepődött, már-már kicsúszott a száján hogy ez mégis mi, de nem tette, két okból kifolyólag: egyrészt mert ő is nagyon jól tudja a kérdésre a választ, másrészt mert nem hiányzik a vadőrnek, hogy még ezt magyarázza. Inkább egy értelmesebb kérdést tett fel:
- Honnan van ez a sárkányfióka?
Hagrid könnyes szemekkel felnézett rá. Harry úgy vélte, hogy ki se lát a könnyei mögül.
- Kártyán nyertem még tojás korában. Nálam kelt ki, igaz Norbert? - kérdezte lágyan a lénytől, mintha az értené, hogy mit mond.
- Norbert? - na ezen már végképp meglepődött Harry. Ezt már nem tudta magában tartani.
- Igen! Miért ne kaphatna egy nevet? Norbertnek neveztem! - mondta szinte sértődötten és elkezdte cirógatni az említett sárkányfióka fejét. Az odasimult Hagrid hasához.
- De Dumbledore professzor beszélni akar velem, Norbertet illetően. Piton rémesen adta elő, mintha a sírba akarná küldeni őt Dumbledore.
- Ugyan, Piton mindig úgy beszél! - nyugtatta ezzel, a már könnyektől mentes Hagridot. - Dumbledore jószívű, nem bánthatja Norbertet - idegenkedve mondta ki a nevet, majd folytatta - Olyan kicsi, hogy nem lehet ártalmas. Esetleg Piton köpenyére... - tette hozzá boldogan, ezzel megnevettetve a vadőrt.
- Igazad lehet, de most már mennem kell. Te is menj vissza a kastélyba és Harry!
- Igen?
- Erről egy szót se senkinek és nagyon óvatos legyél! Ha rajtakapnak...
- Tudom, tudom! Akkor majd még találkozunk és ne aggódj! - mondta bízva szavában, hogy nem lesz semmi baj. Megfogatta, hogy megvédi azt a kis sárkányfiókát, még ha az apjával kell szembeszállnia.


A kastélyban Harry hiába kereste Pitont, nem találta őt. Biztosra vette, hogy az igazgatóiban van és előadja Dumbledore-nak, hogy Norbert milyen egy szörnyű lény... Pedig be kell vallani, hogy így kicsinek nagyon aranyos és ártalmatlan. Persze nem mindenre ártalmatlan...- Jutott eszébe Piton köpenye. Nem tudott mást tenni - várt. Várta, hogy történjen valami, várta hogy beszélhessen Pitonnal. Hagriddal, Dumbledore-ral és elmehessen megnézni, hogy van a kis Norbert. Történetesen persze ezt mind elkerülte. Semmit nem valósíthatott meg tervéből. Dumbledore és Piton nem fogadta őt, Hagridhoz meg már nem akart lemenni, mert besötétedett. Eldöntötte, hogy holnap kiderít mindent.

Ahogy kelt a nap, ő már indult Hagridhoz. Félúton meglátta, hogy ott van Piton, de csak ő, más tanár nem, ezért gondolkodás nélkül folytatta az útját és meg sem állt míg oda nem ért. Megállt Pitonnal szemközt.
- Mit keresel itt Harry? - kérdezte vádlóan.
- Mi történik itt, azt akarom most azonnal megtudni! - követelődzött a fiú
- Mi ez a nagy felháborodás? - kérdezte gúnnyal az apja.
- Mit akarsz csinálni Norberttel? - Harry dühe fokozódott.
- Eltüntetjük innen, méghozzá nagyon gyorsan - jelentette ki szenvtelenül a bájitalmester.
- Professzor úr, kérem, biztos meg lehet ezt oldani másképp is, nem akarom, hogy Norbertnek baja essen, hisz még olyan kicsi! Védtelen! - siratta kis lényét Hagrid.
- Nem gondolta, hogy majd maga felneveli, ugye Hagrid? - gúnyolódott Piton.
- De igen! Képes lennék rá!! - harciaskodott Hagrid.
- Miért kell elmennie a sárkányfiókának és hova akarják küldeni? - csak most szállt be a vitába Harry. Azt gondolt hátha megtud a vitatkozásból valamit, de rájött, hogy nem vezet semmire.
- Ez a sárkány nem maradhat itt és kész!! - jelentette ki ellentmondást nem tűrően Piton. De természetesen Harry szembeszállt vele:
- Magyarázd meg! - követelte a fia.
- Nem tartozom neked semmiféle magyarázattal, mióta képzeled magad felsőbbrendűnek nálam? Én vagyok az apád, nem tartozom neked magyarázattal! Szó nélkül azt teszem, amit akarok és neked nem lehet semmi kifogásod ellene!
- De! - kezdte óvatosan Harry, de apja folytatta lelki uralmát gyereke felett.
- Semmi de! Most szépen föltolod a seggedet azon a dombon, észrevétlenül bemész a kastélyba és együtt reggelizel a többiekkel a kastélyban, különben én magam szabok ki neked kihágásért büntetőmunkát!! - sorolta a tényeket, alaposan megnyomva az utolsó pár szót. Harrynek szava nem lehetett ellene, engedelmeskednie kellett az apjának, különben az nemhogy teljesíti az ígéreteket, de meg is tetézi valamivel. Ebben olyan biztos volt, mint a halálban. Így fogta magát, sértődötten megfordult, és míg ment majdnem minden második lépésénél visszafordult, hogy lássa mi történik odalenn. De Piton addig nem csinált semmit míg fia teljesen el nem tűnt. Akkor elragadta farkánál fogva a Norbertet Hagridtól és rászegezte a pálcáját. Hagrid kérve, kérte hogy engedje el, de persze ez lehetetlen volt. A sárkánynak mennie kell, ez ugyanolyan tény minthogy a fia szembeszállt vele.
Elindultak. Piton kezében a sárkánnyal. A Tiltott Rengeteg egy kihalt és nagyon veszélyes szögletébe értek. Ott Piton letette a sárkányt és önmaga halkan eltűnt, Rengetegbe őt figyelő tekintetek elől, de kastélyban újabb gonosz tekinteteket kapott helyette.

Norbert sírását sok lény meghallotta. Jók is rosszak is, de egyet kiemelnék közülük: Grop. A jószívű Grop... Odament a sárkányhoz.
- Miért sírsz, te kis sárkányka? - kérdezte lágyan tőle, mintha az tudna válaszolni. Fölemelte hatalmas kezével és közelebbről is megnézte magának. Norbert szinte elveszett a tenyerében.
- Majd én vigyázok rád kicsi sárkány! - ahogy kimondta, el is kötelezte magát. Elvitte és vigyázott rá, míg sárkány meg nem nőtt annyira, hogy meg tudta magát védeni. De nem hagyta el Gropot, szerette a jelenlétét, szerette azt a monoton beszédét, amiből semmit nem értett, de jólesett a füleinek. Ma este a dörmögés mellett, felcsendült az az egykori furulyaszó, amit úgy szeretett hallgatni. Épphogy csak felderengett, nem emlékezett az egész dallamra. De azt a kis részletet megfogta és nem eresztette el...


"Az ihlet, a lusta írók kifogása"



"Nem voltam szar ember - még ha szarokat írtam is..." by: Két arc: Bűnösök imája
 
ErikaDátum: Csütörtök, 2012-07-19, 09:49 | Üzenet # 2
Hatodéves
Csoport: Barátok
Üzenetek: 374
Kitüntetések: 3
Hírnév: 1
Állapot: Offline
Kedves író! Érdekes történetet hoztál nekünk. Szegény Hagrid, sajnáltam őt! De Norbert jó kezekbe került, ennek örülök!

Azt hiszem, mindnyájunk élete jobb lenne, ha mindig ott lenne egy könyv mindegyikünk hátizsákjában.
 
ScaleDátum: Csütörtök, 2012-07-19, 10:05 | Üzenet # 3
Ötödéves
Csoport: Szerzők
Üzenetek: 171
Kitüntetések: 3
Hírnév: 1
Állapot: Offline
Kedves Író!

Aranyos történetet kaptunk tőled, jó volt látni, Hagrid milyen odaadóan védelmezi Norbertet bárkivel szemben is. Viszont amit nem igazán értek, hogy hogy kerül Gróp Harry első évében az erdőbe? Mert többé-kevésbe követed a Bk. történéseit, aztán hirtelen felbukkan egy olyan szereplő, aki csak az ötödik kötetben tűnik fel. Ez számomra egy picit fura volt, talán egy-két mondatban elmesélhetted volna, hogy mit is keres ott Hagrid féltestvére, de ettől függetlenül tetszett az írásod. smile

Köszönöm, hogy olvashattam!

Puszi,
Scale


http://scaleoldala.ucoz.hu/

A káoszelmélet szerint egy olyan apróság, mint egy pillangó szárnyának rezdülése, akár tájfunt is okozhat a világ túlsó felén.

(Pillangó-hatás c. film)
 
AremehDátum: Csütörtök, 2012-07-19, 14:45 | Üzenet # 4
Harmadéves
Csoport: Felhasználók
Üzenetek: 83
Kitüntetések: 3
Hírnév: 1
Állapot: Offline
Kedves Író! Igen érdekes volt a történeted, bevallom egy iciri picirit össze visszának éreztem, de lehet ha elolvasom még egyszer, akkor minden ki fog tisztulni smile Az ötletek önmagukban nagyon tetszettek, csak egy kicsit hosszabbra írhattad volna, és akkor szerintem minden még jobban kibontakozik.
Összességében nagyon aranyos kis történet volt, köszönöm, hogy olvashattam biggrin


Álmodni szoktam. Néha úgy érzem, az az egyetlen helyes cselekvés. Álmodni, az álmok világában élni (...).
 
HotaruDátum: Csütörtök, 2012-07-19, 18:14 | Üzenet # 5
Írástudó
Csoport: Szerzők
Üzenetek: 67
Kitüntetések: 1
Hírnév: 0
Állapot: Offline
Szia!

Hm, nem is tudom mit írjak. Érdekes, mégis kicsit furcsa, szokatlan történetet olvashattunk. De azért tetszett. XD A kulcsot jól használtad, Harry meg nagyon tetszett, hogy ellenszegült Pitonnak. smile


 
mzperxDátum: Péntek, 2012-07-20, 20:19 | Üzenet # 6
Írástudó
Csoport: Moderátorok
Üzenetek: 276
Kitüntetések: 7
Hírnév: 5
Állapot: Offline
kedves író! Csak tippjeim vannak, hogy ki vagy, de azok mostanában amúgy se jönnek be, viszont ez egy kedves történet!!! Harry lázadása igazán életszerű, ebben a korban a gyerekek igazságérzete nagyon fejlett - legalábbis szerintük - és természetes, hogy szembemennek a szülői józansággal. Szegény Hagrid... de ő meg sajna nem elég felelősségteljes. Perselus itt a szigorú apa, de az ember valahogy mégis őt érti meg jobban. Szegény Norbert az én háztartásomba se maradhatott volna applause applause

Az üzenetet módosította: mzperx - Péntek, 2012-07-20, 20:21
 
AltarisDátum: Péntek, 2012-07-20, 22:44 | Üzenet # 7
Másodéves
Csoport: Felhasználók
Üzenetek: 51
Kitüntetések: 1
Hírnév: 0
Állapot: Offline
Kedves Író!

Érdekes történet, jó alapötlet, nekem kissé kidolgozatlannak tűnik, hiányoznak magyarázatok és pici leíró-összekapcsoló részek. Kérlek bővítsd ki smile kíváncsi vagyok rá, mert tetszett! smile


Mi csak abban dönthetünk, hogy mi a teendő, ha már itt vagyunk. (John Ronald Reuel Tolkien)

Az igazság azok oldalán áll, akik keresik. (Terry Goodkind)
 
KristineHoltDátum: Vasárnap, 2012-07-22, 02:16 | Üzenet # 8
Főinspektor
Csoport: Adminisztrátorok
Üzenetek: 507
Kitüntetések: 4
Hírnév: 3
Állapot: Offline
Kedves Író!

Nagyszerű történetet hoztál!
Élmény volt.. biggrin


"Az ihlet, a lusta írók kifogása"



"Nem voltam szar ember - még ha szarokat írtam is..." by: Két arc: Bűnösök imája
 
Betűholisták gyűjtőhelye » Írók klubja » A 100. nap játéka » Száz nap - Száz szó... - Titok a sárkányfióka körül (Erika0204 írása)
  • Oldal 1 / 1
  • 1
Keresés:

Designed by:KristineHolt © 2024